Jdi na obsah Jdi na menu
 


Projekt- Bezpečně bez úrazů

28. 4. 2016

                                             k640_20160427_102810.jpg                                 

 

                                                                                                                                                               

 Chovejme se k dětem zodpovědně, buďme pro ně správným vzorem, vytvořme jim bezpečné prostředí a naučme je bezpečnému chování!“

                                                                                                               

Žákovský parlament se na jedné ze svých schůzek rozhodl zapojit do projektu, který je určen žákům 1. stupně ZŠ. Název projektu zní: Bezpečně bez úrazů. Jedná se o zdravotně výchovnou akci. Cílem akce je v rámci Národních dnů bez úrazů (týden od 13. 6. do 19. 6. 2016), metodou interaktivní spolupráce školy a samotných žáků, představit úrazové rizika, pomoci osvojit si správné návyky a bezpečné chování.       

Žáci 1. stupně ZŠ se mohou zapojit do projektu v těchto výchovně vzdělávacích oblastech:

Výtvarná výchova -výtvarná „ díla" s tématikou bezpečného chování (doma, ve škole, venku, s kamarády, se zvířátky, apod.), jak se vyvarovat úrazům, jak pomoci v případě úrazu. Nejzdařilejší díla budou vyvěšena na parlamentem určeném místě ve škole, a to v rámci Národních dnů bez úrazů od 13. do 19. 6. 2016.

Český jazyk- literární výtvory - útvar nechť si zvolí češtináři. Např. na téma „ Já a úrazy, jak jsem se poučil, bezpečně na silnici, bezpečně doma" apod. Nejzdařilejší díla budou rovněž vyvěšena na vhodném místě ve škole v rámci Národních dnů bez úrazů od 13. do 19. 6. 2016.

 Další aktivity dle vlastního uvážení a možností"

Součástí přihlášení se do projektu je zaslání fotodokumentace na příslušnou adresu (výstava s výtvarnými díly, slohovými pracemi, ukázky, kde všude reflexní prvky dětí nosí apod.)

 Členové parlamentu:

  • napíší krátkou zprávu o průběhu akce
  • vyberou 5 nejaktivnějších žáků, kteří budou odměněni
  • uspořádají výstavu ( u rybiček) s výtvarnými díly, slohovými pracemi, ukázkami toho, kde všude reflexní prvky dětí nosily a jaké další akce v rámci zvýšení bezpečnosti na škole proběhly.